Historie

Sinds 1995 wordt op Hemelvaartsdag in Barendrecht een motorrit georganiseerd.
De organisatie heeft ten doel, met een zo divers mogelijk gezelschap, een leuke & veilige 200 km rit te rijden. Hierbij rekening houdend met voldoende (tussen) stops om een maximaal gezellige dag mogelijk te maken. Naast dit doel voor de deelnemers is ook het doel om geld bijeen te brengen voor 2 goede doelen.
Het doel dat al jaren gesponsord wordt is Danceclub De Hit, een stichting die disco-avonden in Sporthal Aksent organiseert voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en zonder subsidies moet zien rond te komen. Sinds 2016 is het tweede doel Hospice de Reiziger in Barendrecht.

De tocht is uitgegroeid tot een ware happening waaraan maximaal 180 motorfietsen (exclusief bijrijders) mee kunnen doen.Van de nieuwste racemotoren tot oldtime Harley's; er rijdt van alles mee. De deelnemers zijn even zo divers: minimaal 25% van de motorrijders is vrouw en vaak zien we mooie combi's zoals opa met kleinzoon, moeder met zoon, vader met dochter.
Er is een maximum gesteld in verband met de veiligheid, waardoor er jaarlijks helaas mensen teleurgesteld moeten worden. Sommige mensen kiezen er dan voor om samen op 1 motor mee te rijden zodat zij er toch bij kunnen zijn.

Ieder jaar rijden we uiterlijk 9.30 uur weg voor een verrassende route en om het uur stoppen we. Natuurlijk houden we rekening met de maag van de motor (tankstop) als die van de motorrijders (lunchstop). De rit eindigt rond 17.30 uur met een warm welkom door Barendrechtsers die langs de weg staan bij onze binnenkomst. Een diner zorgt dan dat op gepaste wijze de dag kan worden afgesloten.

Ieder lid van de organisatie werkt vrijwillig en geheel belangeloos in zijn of haar vrije tijd mee om er een geweldige dag van te maken.